Foto de #lidersocults

Els components del comitè científic, del comitè organitzador, els ponents, els #lidersocults, els voluntaris i tots els professionals del món de la documentació que han acudit a aquestes jornades, s’han ajuntat en aquesta foto de família. En ella apareixen totes les persones que han fet possible que les 3es Jornades Valencianes de Documentació hagen sigut un èxit de participació i assistència.

Lideres JVDOC2015 (c)

Posted in Resum | Comments Off

Benvinguda a les jornades: excursió marítima pel Port de València

A les 16.00 arribem els primers participants. València, acollidora com ella sol ser, ens brinda un oratge magnífic: sol, llum i calor ens acompanyen i emmarquen la visita al port.

En uns minuts ja s’han format rogles de gent que se saluden i enceten animades converses al voltant de feines, famílies i interessos comuns.

A les 16.30 arriba puntual l’autobús,i després dels 5 minuts de cortesia ens apropa a la zona del port que anem a visitar. La primera parada ens porta al saló de recepcions a l’edifici de l’Autoritat Portuària. Allí, la presidenta del col·legi, Alicia Sellés, realitza la presentació i anima a gaudir d’aquesta activitat que mostra la vessant més lúdica de les jornades.

Després, en representació de l’Autoritat Portuària, Francesca Antonelli ens parla un poc de la rutina diària del port comercial, per emmarcar-nos la posterior visita que farem.

Acabada la visita, ens fem una foto de grup i ens acomiadem amb un bon regust a la boca i les ganes en augment per retrobar-nos l’endemà.

Josep Daràs Daràs.

Posted in Resum | Comments Off

El sopar dels #lidersocults

Després de conéixer les experiències professionals dels #lidersocults, en finalitzar la jornada de ponències, va arribar el moment del networking i de, en un ambient relaxat, conéixer altres experiències i professionals del sector de la informació i la documentació.

El sopar va tenir lloc al Mirador de les Comèdies, situat en ple centre de València, a la cantonada del carrer de la Pau amb el carrer de les Comèdies. Una escala de marbre va donar la benvinguda als comensals què, mentre pujaven a la planta principal, podien admirar unes grans vidrieres al sostre de l’edifici. Un suau fil musical, present durant tot el sopar, va amenitzar l’arribada a l’ampli saló. Continue reading

Posted in Resum | Comments Off

Coneixent als nostres #lidersocults

Després de la presentació i la inauguració de les jornades per les autoritats, arriba el moment de conèixer als nostres #lideresocultos. Aquests han sigut triats per votació popular a través de la web de les jornades. Tots ells han rebut l’encàrrec de realitzar un vídeo, en el qual contestaran a diferents preguntes. Què és un líder ocult? Per què eres un líder ocult? Per què els professionals de la documentació són líders ocults? A continuació els vídeos de Francisco Esquivel del Reyo, Alicia López González, Héctor Canorea Martínez i Rubén Alcaraz Martínez. Continue reading

Posted in Resum | Comments Off

Taula rodona: Open Data per a què i per a qui.

Aquesta taula redona comença amb la intervenció de la seua moderadora, Antonia Ferrer, qui introdueix alguns dels termes que aniran apareixent al llarg de l’activitat: “Open Data”, “Open Access”, “Big Data”,… i posteriorment, presenta als participants.

La professora Fernanda Peset, ens va presentar el seu projecte I+D Datasea, dades obertes d’investigació. Aquest projecte és una derivació de l’Open Access en el que participen molts dels mateixos agents, entre ells les biblioteques. Les dades d’investigació són molt més complexos en obrir-se que per exemple una “dada bruta”, quant a interdisciplinarietat, llei de protecció, etc. El principal objectiu del projecte és “fomentar l’intercanvi i reutilització de les dades primàries de forma generalitzada i normalitzada”. En aquest últim sentit, el projecte treballa amb intensitat per a establir polítiques sistemàtiques que s’adapten a la realitat del nostre país. Continue reading

Posted in Resum | Comments Off

Taula redona #lidersocults

Sis líders ocults citats en un esdeveniment, als que deliberadament se’ls ha ocultat la planificació i el desenvolupament del tipus de conferència a realitzar. Pablo Lara sotmet així a prova a Marcos Ros, Luisa Palomares, Estefanía Aguilar, Elvira Aleixandre, David Maniega i a Daniel Monleón. No estan ací pels seus èxits ni les seues especialitats, sinó perquè algú els ha proposat com a líders ocults.

Durant dues hores, Pablo encamina la sessió provocant microdiscussions sobre lideratge i documentalistes; diàlegs on ponents i assistents acosten els seus rols per a parlar amb confiança i generar una interacció productiva, amb una participació semblant per ambdós parts. Continue reading

Posted in Resum | Comments Off

Agraïments

El comitè organitzador de les 3es Jornades Valencianes de Documentació vol donar les gràcies a totes les persones, empreses i institucions que han contribuït a l’èxit d’aquesta edició: al comitè científic pel seu treball i dedicació, als patrocinadors i col·laboradors pel seu suport econòmic i logístic, als ponents per les seues experiències i coneixement compartit i als voluntaris per la seua dedicació desinteressada i imprescindible perquè tot fóra correctament. I, per descomptat, a totes les persones que han assistit a aquestes jornades i han mostrat el seu reconeixement a aquest punt de trobada dels professionals de la documentació.

Listado de voluntarias y voluntarios

Almudena García Mateu
Amparo Navarro Soriano
Cristina Agulló Zamora
Daniel Fernando Piraquive Piraquive
Enrique Cano Torrecilla
Guille Ortiz Cuñat
Javier Argento Vidal
Josep Lluís Daràs Daràs
Lorena Borràs Ortolà
Mª José Clemente Sáez
Mar Piquer Muela
María Regina Peña de la Horra
Maria Teresa Picó Diana
Miguel Angel Priego Cañes
Olga Minguez López
Tara Grimaldos Chover

Posted in Uncategorised | Comments Off

No et perdes el sopar dels #lidersocults!

Quan finalitze el primer dia de conferències en les 3es Jornades Valencianes de Documentació arribarà el moment de fer un barret, de compartir experiències, inquietuds, problemes i de conèixer a més professionals i companyes i companys de professió. En definitiva de fer networking. Què millor manera que fer-ho amb un bon sopar pel mig?

Per açò el Col·legi ha organitzat un sopar per a la nit del divendres 23 d’octubre en el Mirador de las Comedias. Un espai situat en ple centre de València (Carrer Comèdies nº 7, cantonada Carrer De la Pau). Per a apuntar-se al sopar, caldrà indicar-ho en la inscripció a les jornades, el preu del sopar són 30€.

Continue reading

Posted in Uncategorised | Comments Off

Ja pots aconseguir la camiseta de les jornades

Ja estan disponibles les camisetes amb la imatge de les 3es Jornades Valencianes de Documentació. No vols quedar-te sense? Reserva la teua i podràs escollir talla. Tens l’opció d’arreplegar-la en el col·legi o de rebre-la per correu.

camisetas-unisex-man-v2

Reompli aquest formulari i t’enviarem les indicacions per a fer el pagament de la camiseta. Continue reading

Posted in Uncategorised | Comments Off

Obert el termini d’inscripció a les Jornades

Ja està obert el període d’inscripció a les 3es Jornades Valencianes de Documentació, que es celebraran els dies 23 i 24 d’octubre en la Universitat Politècnica de València. En aquesta ocasió les jornades es centren a treballar la capacitat dels professionals de la informació per a influenciar, dinamitzar, cooperar o intervenir (amb altres professionals, amb usuaris, etc.).

Aquestes jornades són organitzades pel Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana i es celebren cada dos anys.

No ho dubtes, inscriu-te en les 3es Jornades Valencianes de Documentació i coneix als #lidersocults de la nostra professió.

Posted in Difusió | Comments Off